Seværdigheder Cambodja

Seværdigheder i Cambodja

I dette blogindlæg fortæller jeg detaljeret om seværdigheder i Cambodja, fra de 12 dage jeg brugte i Cambodja februar 2020. Indlægget henvender sig altså både til dig der har overvejet at besøge Cambodja på egen hånd, eller har set på grupperejser fra fra diverse bureauer. Cambodja er i hvert fald et (for mig) uundgåeligt stop hvis man gerne vil på opdagelse i Sydøstasien. I de følgende afsnit vil jeg tage dig igennem mine absolut favorit seværdigheder i Cambodja.

disse seværdigheder i Cambodja et et must

På min grupperejse til Sydøstasien gik turen efter få dage i Thailand videre til Cambodja, hvor vi startede i Siem Reap. Jeg husker at vi allerede var begejstrede med det samme vi blev tjekket ind på hotellet. Vi blev indlogeret i noget der nærmest lignede en “hall” hvor alt var lavet i mørkt mahogni-lignende træ. Rummet var dejligt tempereret med aircondition, og det nærmest pinligt-høflige personale stod klar til at modtage os. Vi brugte den første dag ved poolen for lige at komme os over en heftig bustur fra Thailand til Cambodja, hvor hele gruppen var hårdt ramt af tømmermænd.

Vi havde allerede med stor nysgerrighed nærstuderet programmet for de næste 11 dage. Allerede dagen efter kunne vi se at turen gik til Angkor Wat templerne som er Cambodjas største turistattraktion. Templerne er ligeledes at finde på UNESCO´s verdensarvsliste. En seværdighed i Cambodja man i hvert fald ville være noget ked af ikke at have fået på opleveren i sin medfart. Derudover skal det tilføjes at Pub Street i Siem Reap er et absolut must hvis man gerne vil opleve bylivet. Her kan man få fadøl til noget der ligner en flad femmer.

ANGKOR WAT – UNESCO’S VERDENSARVSLISTE

Seværdigheder i Cambodja

Dagen efter gik turen som førnævnt så til Angkor Wat. Gruppen fandt meget hurtigt ud af, at det i hvert fald ikke er for sjov at netop denne seværdighed er Cambodjas største. Anført af vores elskværdige guide Bunrith, blev vi indlogeret på området ved Angkor Wat. Temperaturen nærmede sig de 40 grader, hvilket heldigvis betød at det var relativt begrænset med turister. Gruppen var meget betagede af ældgamle templer, mens Bunrith livligt fortalte og tog billeder af os. Han fortalte hvordan templet var bygget af kong Suryavarman 2. i begyndelsen af det 12. århundrede.  Samtidig fortalte han hvordan templet er et symbol for hele landet, hvilket også er årsagen til at det figurerer på deres flag.

I al stilhed blev der tages alverdens billeder af de mange templer, og det var tydeligt at vi befandt os midt i et stykke verdenshistorie. En lille bonusinfo er at der render små aber rundt omkring templerne, og man kan komme ret tæt på. Vi blev i området helt indtil aften hvor flere var stimlet sammen på toppen af det ene tempel for at se solnedgangen. Peronligt er dette et af de minder der står klarest i min erindring på hele rejsen. Når det kommer til seværdigheder i Cambodja, er Angkor Wat en decideret forhistorisk perle og et absolut must watch.

FRA SIEM REAP TIL PHNOM PENH

Seværdigheder i Cambodja

Efter seks fantastiske dage i Siem Reap gik turen videre til Phnom Penh. Når jeg siger at jeg nærmest befandt mig i en lykkerus taler jeg nok for hele gruppen. De forhenværende seks dage gik ALT for hurtigt. Hver aften var brugt i fremragende selskab med garanti for latter, festligheder og meget mere. Nå, men gruppen ankom til et halvsløjt hotel i Cambodjas hovedstad, hvor der blev konstateret “bed bugs” med et hurtigt øjekast. Heldigvis skulle vi ikke bruge meget tid på hotellet – der lå massere af seværdigheder i resten af Cambodja og vende på os. En af aftenerne var vi bl.a. på bådcruise på Mekong floden – det ovenstående billede illustrerer vist meget godt stemningen. Vores guide Bunrith havde snacks med i form af lokale specialiteter, samt en hel tønde fyldt om med Angkor beer. Disse blev meget hurtigt tømt, tøhø.

Efter et par timer på båden med øl, dans, musik og festlig stemning skulle vi ind og spise. De fleste havde fået godt med alkoholiske genstande til ganen, og stemningen fejlede ikke spor. Vi endte med at spise på en finere restaurant centralt i byen, hvor flere fra gruppen sang karaoke foran mange uforstående restaurant gæster. Men sjovt var det.

FRA FEST OG FARVER TIL KILLING FIELDS

Bedst som gruppen var begravet i fest og farver skulle vi et par dage efter besøge Killing Fields i Phnom Penh. Dette var for mange en barsk oplevelse, og vores guide Bunrith var tydeligt berørt. Dette fordi flere familiemedlemmer var ofre for De Røde Khmer, som dræbte op mod to millioner mennesker mellem 1975-1979. Bunrith fortalte hvordan Pol Pot (kommunistisk leder) for De Røde Khmerer slagtede en ca. 1/4 af befolkningen.

Kort fortalt er “Killing Fields” den mest kendte massegrav efter Pol Pots regime. Det er fundet noget der svarer til 8-9.000 dræbte, og der findes stadig menneskedele i området. Vi besøgte ligeledes s21 fængslet, som lignede Pol Pots svar på en koncentrationslejr. Her var tusindevis af uskyldige anbragt inden deres henrettelse. En absolut frygtelig og mørk tid i Cambodjas historie må man sige. Det var en speciel oplevelse. Både fordi man kunne fornemme at vores guide var berørt, men samtidig var det spændende at høre om denne frygtelige periode.

TONLÉ SAP

Jeg må da også blankt erkende, at der findes mange andre seværdigheder i Cambodja. Mange kan jeg ikke huske det specifikke navn på, da vi simpelthen oplevede så meget på få dage. Jeg vil dog prøve at nævne nogle af de ting jeg kan huske. Vi var blandt andet ude at sejle på Tonlé Sap, som er Sydøstasiens største ferskvandssø. Søen er en form for flydende landsby. Der er bygget huse på søen, og mange lever under meget fattige vilkår. Alt efter årstiden dækker søren et areal på 2.700 km2 til 16.000 km2. Herfra husker jeg især en episode, hvor en lille kutter sejler op på siden af os for at tigge. På kutteren befinder sig et spædbarn, et barn på 6-7 år og en mor. Dette er der som sådan heller ikke noget usædvanligt i – dog havde drengen en pytonslange rundt om halsen og var nøgen.

SILKE OG SKOLEBØRN

Derudover er det en klar anbefaling herfra at besøge en skole, hvis muligt. Da vi var i Siem Reap var vi på en længere cykeltur, hvor vi skulle gøre stop på en skole. Her blev vi vist rundt og legede med børnene der nok har været en 9-10 år. Samme dag var vi på besøg Angkor Silk Farm. Her så vi hele processen når man laver silke, helt fra larve til kjole.

Slutteligt kan jeg sige, at det er vigtigt med en god guide, som tager sig tid til at fortælle. Mange guides går bare rundt og siger et par ord, men Bunrith var i en klasse for sig. Af og til skriver vi stadig sammen på messenger, og opdaterer hinanden. Kæmpe cadeau til Adventure for at hyre ham som freelance guide!

Bloggen bliver hele tiden opdateret med både nye og gamle oplevelser. Så hvis du vil se flere af mine indlæg, så se med hér!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *