Spisesteder Frederiksbjerg

Spisesteder Frederiksbjerg

Jeg har efterhånden boet nogle måneder på Frederiksbjerg, og jeg kan altså konstatere at det er den absolut hyggeligste bydel i Aarhus. Det skal da selvfølgelig også nævnes at da jeg i sommeren 2020 flyttede til Aarhus, startede jeg også med at bo på Ingerslevs Boulevard. Odensegade er et fantastisk sted, og de charmerende herskabslejligheder toner frem alle steder. Her har jeg planer om at bo mange år endnu. Derudover forekommer utallige hyggelige spisesteder på Frederiksbjerg, som forhåbentlig alle skal prøves før eller siden.

Første gang jeg boede på Frederiksbjerg blev jeg hurtigt klar over at der var utallige spisesteder på Frederiksbjerg. Mulighederne er uanede, og der er alt fra små italienske pizzeriaer, sushi, asiatisk inspireret, spansk tapas, fransk bistro og meget mere!

Bedste spisesteder på frederiksbjerg so far

Jeg har efterhånden allerede prøvet et par stykker i den tid jeg har været bosat på både Ingeslevs Boulevard og Frederiksbjerg. Herunder giver jeg mit bud på de bedste steder jeg har prøvet indtil videre, og fortæller lidt om hvad der gjorde stedet godt.

Frankies Pizza, Jægergårdsgade – spisesteder Frederiksbjerg

Dette valg forekommer med stor sandsynlighed meget uforstående for mange.

Men ikke desto mindre havde jeg en glimrende oplevelse på Frankies tilbage i maj måned. Selvom der egentlig ikke var plads, fik en sød tjener rykket et ekstra bord ud, så vi kunne få lov at tage plads alligevel. Jeg må indrømme at jeg var skeptisk grundet høj musik, kraftig duft af parfume og et ikke så modent publikum. Ja, man skulle nærmest tro af flere af gæsterne brugte restauranten som en gedigen forfest.

Dog var jeg alt andet end skeptisk da der efter 20 minutters ventetid blev serveret en “steak & béarnaise”. Sikke en omgang. Fremragende smag med tynde skiver af oksekød, timian, svampe og bearnaise. Her har vi altså en vinder. Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg bestiller denne, men måske er selve lokationen fejlcastet lidt til til dette indlæg, da jeg nok tager den med hjem næste gang. Dog var pizzaen så god, at den altså er berettiget en plads i dette indlæg om bedste spisesteder på Frederiksbjerg.

Hanzō, M.P. Bruunsgade

Hanzō er Madsklubbens asiatiske darling. Lige ud fra Bruuns galleri ligger denne asiatiske perle, som stadig må betragtes som værende et nyt spisested på Frederiksbjerg.

Allerede fra man træder ind er der god service og betjening. De lidt dæmpede rammer i det orange lys og orange interiør vandt hurtigt indpas hos undertegnede – jeg var fan. Maden var også en fremragende oplevelse. Hanzō skriver selv følgende på deres hjemmeside: “Here we do our best to offer you an amazing food experience with wonderful taste combinations “. Det må man sige, at de i den grad lever op til. Først startede jeg ud med en mindre ret i form af noget “Pork Dim Sum”. Det var virkelig lækkert, og man kunne mærke at der var blevet kredset om tingene. Derefter fik jeg “Korean Fried Chicken Bao”, og det var endnu engang super lækkert. Jeg har altid været stor fan af bao, især efter min rejse til sydøstasien hvor jeg virkelig fik øjnene op for det.

Som en hvis Casper Drømme ville have sagt – man kan altså mærke der er kredset om ringene på Hanzō.

Bar Habla, Jægergårdsgade

Nå man snakker om hyggelige og autentiske spisesteder på Frederiksbjerg, så kan man ikke undgå at nævne Bar Habla. Bar Habla er vel egentlig ligeså meget en bar som det er et spisested. Man får små serveringer i hyggelige rammer, og lad os kalde det små “bites” eller “hapsere” eftersom stedet selv ikke er så glade for at bruge ordet “tapas”. Jeg fik deres mini burgers med svampe mayo, og en helvedes masse Sangria. Deres Sangria kan varmt anbefales. Utrolig god dybde og smag, og det virker heller ikke til at de har sparet på alkoholen.

Restaurant Ombord

Jeg havde egentlig ikke tænkt mig at vælge en favorit. Men da jeg kom til at tænke på den kolde december aften hvor jeg fik en solid omgang bøf bearnaise, ombestemte jeg mig. For hold nu op en omgang. Med en solid steak, pommes frites, dagens salat og et ordentligt læs bearnaise sovs, var der ikke et øje tørt. Efter en god aften med dejlig betjening, dejlig mad og hyggelige rammer, stod det som et af de bedste steder.

Det eneste kritikpunkt er støjen der til tider kan forekomme i den lidt kompakte restaurant – det skal dog ikke tage noget fra en fremragende bøf bearnaise menu.

Hvis du vil se flere af mine blogindlæg om Aarhus, så læs med her!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *