Seværdigheder Island

Seværdigheder Island - dette skal du opleve!

Dette blogindlæg tager dig gennem Islands smukke- og attraktive destinationer – seværdigheder Island bliver temaet ligesom overskriften indikerer! Island er et land fyldt med naturlig skønhed og utrolige seværdigheder. Fra dramatiske vulkaner og majestætiske vandfald til berusende varme kilder og nordlys, er der intet andet sted i verden, der kan sammenlignes med denne østat. Hvis du leder efter en feriedestination, der er fyldt med enestående oplevelser, er Island et fantastisk valg. I denne omfattende guide vil vi tage dig med på en rejse gennem Islands bedste seværdigheder og oplevelser.

The Golden Cirkel, Islands mest populære sightseeing rute

Den Gyldne Cirkel er en af Islands mest populære seværdigheder. Ruten består af tre hovedattraktioner: Þingvellir Nationalpark, den geotermiske dal Haukadalur og det majestætiske Gullfoss-vandfald. Þingvellir Nationalpark er et UNESCO World Heritage Site, hvor du kan se tektoniske plader skille sig ad, mens du går imellem dem. Haukadalur er hjemsted for nogle af Islands mest berømte geotermiske områder, inklusiv den aktive gejser, Strokkur. Og endelig er Gullfoss-vandfaldet en af de største og mest imponerende vandfald i Island. Der er også mulighed for at tage en tur på en hesteryg eller prøve en tur i snescooter.

Þingvellir Nationalpark er en af de vigtigste historiske og geologiske steder i Island og var det sted, hvor Islands første parlament blev grundlagt i år 930. Parken er også kendt for sin unikke geologi, da det ligger på en brudzone mellem den europæiske og den nordamerikanske kontinentalplade.

Gullfoss, som betyder “det gyldne vandfald”, er en af Islands mest populære vandfald og et af landets mest imponerende naturfænomener. Vandfaldet består af to trin, og det øverste trin har en højde på 11 meter, mens det nederste trin har en højde på 21 meter. Geysir og Strokkur er to gejsere, som er en del af en geotermisk zone i nærheden af Gullfoss. Geysir er ikke længere aktiv, men Strokkur sprøjter stadig varmt vand og damp ud af jorden hvert 5-10 minut, og det er en fantastisk oplevelse at se

Der er mange forskellige måder at opleve Golden Cirkel på, og der er hundredvis af forskellige ture fra mange forskellige udbydere, der kombinerer din tur på Den Gyldne Cirkel med ekstra aktiviteter eller flere seværdigheder. Men hvis man vil opleve ruten på egen hånd, kan man køre fra Reykjavik og følge ruten mod øst til nationalparken Þingvellir, derefter videre til Gullfoss og slutteligt til gejserne Geysir og Strokkur.

Billede af Gullfoss

Jökulsárlón - Den største gletsjerlagune på Island

Jökulsárlón-gletsjerlagunen er en af de mest spektakulære seværdigheder på Island. Lagunen ligger syd for Vatnajökull, som er Europas største gletsjer. Området omkring Jökulsárlón er en del af Islands største nationalpark og den næststørste nationalpark i Europa efter Yugid Va i Rusland.

Jökulsárlón-gletsjerlagunen er kendt for sine smukke isbjerge, der flyder mod havet i en lind strøm. Det er en uforglemmelig oplevelse at se de store isbjerge kælve i lagunen, som er dannet af smeltevand fra gletsjeren. Lagunen er også hjemsted for mange sæler, som kan observeres fra land. Der er flere seværdigheder i området omkring Jökulsárlón-gletsjerlagunen.

En af de mest populære er Diamond Beach, som ligger lige ved siden af lagunen. Her kan man se isbjerge, der er skyllet op på stranden, og som fungerer som glitrende diamanter i sandet. Det er en fantastisk kontrast mellem de blålige isbjerge og det sorte sand. Der er også flere vandreture i området, som giver mulighed for at udforske den smukke natur. En af de mest populære vandreture er til gletsjeren Vatnajökull, som er en unik oplevelse i sig selv. Her kan man vandre på gletsjeren og se de smukkeste udsigter over området. Samlet set er Jökulsárlón-gletsjerlagunen og området omkring den en absolut must-see seværdighed på Island. Naturen er helt fantastisk og der er masser af aktiviteter og oplevelser for både store og små.

Billede af gletsjer
Varme kilder er et must hvad angår seværdigheder i Island

Island er kendt for sine naturlige varme kilder og geotermiske pools, som er en populær destination for turister. Hvis du er på udkig efter en afslappende og unik oplevelse, så er Island det perfekte sted at besøge. Her er vores anbefalinger til de bedste varme kilder at besøge. Først og fremmest bør du besøge Vok Baths, som skiller sig ud blandt kurbade på Island. Beliggende i det østlige Island, er Vok Baths kendt for sine varme pools med geotermisk vand, der flyder på en ferskvandssø. Spaens design er smukt integreret i miljøet, og du vil føle, at du bader midt i naturen. Hvis du vil opleve det særlige ved at bade midt i et råt islandsk bjerglandskab, skal du besøge Reykjadalur, som er kendt for sine varme kilder og bade. Her kan du tage en vandretur og slappe af i de varme kilder i dette smukke naturområde.


En anden varm kilde, der er værd at besøge, er Den Blå Lagune. Den Blå Lagune er en stor geotermisk pool med blåt vand, som er kendt for sine helbredende egenskaber. Dette sted er mere populært og besøgt af turister, men det er stadig en dejlig oplevelse. Hvis du leder efter en mere primitiv oplevelse, så er Landmannalaugar et godt valg. Dette område er kendt for sine varme kilder og naturskønhed, og du kan tage en vandretur i de omkringliggende bjerge, før du slapper af i de varme kilder. Alt i alt er der mange forskellige varme kilder at besøge i Island, hver med sin egen unikke charme. Vok Baths, Reykjadalur, Den Blå Lagune og Landmannalaugar er alle anbefalelsesværdige destinationer, som vil give dig en afslappende og mindeværdig oplevelse.

Varme kilder på Island
DC3 Plane Wreck - En af de mest omtalte seværdigheder

DC3 Plane Wreck er et berømt vrag af et fly, der ligger på de sorte sandstrande på Sólheimasandur på Sydkysten af Island. Dette sted er ikke kun kendt for sit rustne vrag og den spektakulære kontrast det skaber med det omkringliggende landskab, men også for sin historie. Det siges, at flyet styrtede ned på grund af brændstofmangel under en storm på vej tilbage fra Höfn i Hornafjörður fjorden i Sydøst Island. På grund af den stærke visuelle appel til både lokale og besøgende fotografer, er DC3 Plane Wreck også blevet et populært sted for musikvideoer og albumcovers. Hvis du vil besøge dette berømte sted, skal du blot tage afkørslen fra Ringvejen/Route 1 og køre til Sólheimasandur. Besøgende kan forvente en enestående oplevelse og en fantastisk mulighed for at tage imponerende billeder.

Billede af DC3 Plane Wreck
Black sandbeaches topper seværdigheder i Island

Mens der er mange seværdigheder i Island, er dets sorte sandstrande et must-see. Disse strande er et resultat af Island’s vulkanske historie, hvor lava og aske fra vulkanudbrud over tid er blevet eroderet og omdannet til sort sand. 

En af de mest berømte sorte sandstrande er Reynisfjara, der ligger på Sydkysten af Island. Her kan man beundre de imponerende basaltklipper og søjler, der står i kontrast til det sorte sand. En anden smuk sort sandstrand er Djúpalónssandur, der ligger på Snaefellsnes-halvøen, hvor man kan opleve resterne af en gammel skibbrudne træbåd og en række klippeformationer. 

 

Inspiration til andre rejser?

Jeg laver løbende blogindlæg fra de destinationer jeg besøger, og forsøger så vidt mulig at få klippet et video sammen til hvert enkelt rejseindlæg. Ønsker du at få råd og inspiration til andre destinationer, så se med her! Næste gang går turen til Bruxelles i Kristi himmelfartsferien. Denne gang var det seværdigheder Island – næste gang tager jeg jer med til Bruxelles. 

Hvad er populære naturoplevelser på Island?

Island er kendt for sin spektakulære natur og tiltrækker hvert år millioner af turister. Populære naturoplevelser inkluderer vulkaner, vandfald, gletsjere, gejsere, sorte lavastrande, kantede klippekyster, øde lavaørkener og barske sletter

Hvor mange turister besøger Island hvert år?

Island besøges af omkring 2 millioner turister om året.

Hvad anbefales som den bedste måde at opleve Island på?

Det anbefales at leje en bil og tage på dagsture fra Reykjavik for at opleve Island på den bedste måde. Reykjavik er en populær by at bo i under sit ophold på Island, og dagsture giver mulighed for at udforske øen og komme tæt på de fantastiske naturoplevelser.