Seværdigheder i Vietnam

Seværdigheder i Vietnam

Vietnam er et land man hverken kan eller skal undgå hvis man ønsker at udforske Sydøstasien. Der findes utallige seværdigheder i Vietnam, og i dette indlæg tager jeg dig fra nord- til syd Vietnam. Efter at have læst dette indlæg er du godt klædt på til din kommende rejse i Vietnam, i forhold til hvilke seværdigheder der er et absolut must. 

I februar/marts 2020 lige inden corona for alvor brød ud, tilbragte jeg en måned i Vietnam på min grupperejse med Adventure.  Vi startede i det sydlige Ho Chi Minh, og rejste hele vejen op langs østkysten hvor vi sluttede af i det nordlige Sapa. Vi besøgte et par byer som nærmest kunne betegnes som deciderede spøgelsesbyer. Her var der hverken lokale eller turister at finde, og man følte nærmest at man havde disse steder for sig selv. I indlægger hér vil jeg berette om de seværdigheder i Vietnam som man er et absolut must.

seværdigheder i vietnam - ho chi minh

Ho Chi Minh er en legendarisk by i Vietnam og der er flere seværdigheder i byen som jeg helt klart vil anbefale at man oplever. Vi var bl.a. på krigsmuseet “War Remnants Museum” som noget af det første. Først og fremmest skal det siges, at det var en relativt barsk oplevelse. Museet visualiserer USA´s invasion af Vietnam, og den altødelæggende indvirkning USA´s invasion havde på den civile befolkning. Museet er tidligere kendt som “Museum of Chinese and American War crimes”, og dokumenterer primært krigen mod USA, men også perioden med Franske kolonier og konflikter med Kina. På museet er udstillet massevis af brutale billeder fra krigen mod USA. Hvis man er våbeninteresseret er det absolut også et spændende sted at besøge. Her er udstillet flere kampfly, tanks og et utal af forskellige våben brugt under krigen. 

Cu Chi tunnelerne

Ovenstående billede er taget på vores besøg til Cu Chi tunnelerne. Rutevejledning på Google Maps siger at Cu Chi tunnelerne ligger ca. en times kørsel i bil nordvest fra Ho Chi Minh centrum. Dog er det også relativt nemt at tage en bus til stedet. Personligt er dette en af mine favorit seværdigheder i den sydlige del af Vietnam. Der er tale om et netværk af flere hundrede kilometer af tunneler under jorden. Tunnelerne blev bygget af de kommunistiske guerillaer under Vietnamkrigen. Disse underjordiske gange blev blandt andet brugt til transport af fornødenheder samt våben. Ligeledes blev tunnelerne også brugt som skjul når de amerikanske tropper overraskede med angreb. Flere af tunnelerne er stadig gangbare, men det er IKKE for folk der lider af klaustrofobi, skal det hilse og siges. Derudover er det også muligt at skyde med AK47, hvilket flere fra gruppen inklusiv mig selv valgte at prøve. Jeg må blankt erkende at jeg ikke kan huske prisen, men så vidt jeg husker koster det maksimalt 20 dollars. 

HVAD SKAL MAN SE I OG OMKRING NHA TRANG?

Ba Ho waterfalls

Nha Trang er et besøg værd, men for at være ærlig er det nok ikke der jeg vil bruge mest tid. Så vidt jeg husker brugte vi omkring syv dage i Nha Trang. Dog havde jeg personligt ikke brug for mere end tre-fire dage. Hvis man er den helt store vandhund er det muligt at tage en tur til Vinpearl Waterpark. Dette skulle eftersigende være et ret fedt vandland – det var dog ikke lige noget undertegnede fik prøvet af dengang. Nha Trang er alligevel en af Vietnams mest populære turistbyer. En af årsagerne til dette er de fremragende badestrande – men pas på bølgerne. Ovenstående billede er dog taget fra en af de seværdigheder i Vietnam man SKAL opleve. Billedet er fra Ba Ho Waterfalls. Rutevejledning på Google Maps estimere at den hurtigste rute i bil er via QL1C og QL1A med en køretur på ca. 36 minutter. Stedet er vanvittig smukt, og det er muligt at “bestige” vandfaldet i tre etaper. Hvis man er gangbesværet vil jeg ikke anbefale at man tager 2. og 3. etape. Er man til snorkling er det muligt at hoppe med en båd ud fra en af Nha Trangs strande og se koralrev – det der er tilbage af det. Er man til vestlig mad, så er restauranten Rain Forrest absolut et besøg værd. 

HOI AN - DEN SMUKKESTE BY I VIETNAM

Seværdigheder i Vietnam

For mig personligt, kan man ikke nævne Vietnam uden også at nævne Hoi An. Byen er en seværdighed i Vietnam i sig selv. Byen er særlig kendt for sine lanterner som på ovenstående billede – i øvrigt kreeret af undertegnede selv. Dette var i hvert fald et af de kreative indspark på turen hvor drengene (især) havde problemer med kreativiteten. Hoi An er min favorit by i Vietnam, og derfor vil jeg også dedikere nedenstående afsnit til helt konkrete anbefalinger når man er i Hoi An. 

LÆKRE RESTAURANTER OG FARVERIGE BYTURE

I Hoi An er der utrolig mange lækre restauranter og som alle steder i Vietnam er det også ret billigt. Her er der både mulighed for at spise lækker indisk mad vegansk. Vores stamsted var den indiske restaurant “Baba’s Kitchen”. En klar favorit og anbefaling  herfra. Samtidig er Hoi An også kendt for alle deres skræddere. Her kan det være en jungle at finde frem til den bedste skrædder, hvis man f.eks. ønsker et jakkesæt. Min klare anbefaling går her til Yaly Couture. Her er det muligt at erhverve sig et fuldt jakkesæt med bukser, blazer og vest for under 2.000 kr. Det smarte er, at når først de har taget dine mål, så gemmer de målene. Det vil sige, at man faktisk kan bestille derfra når man er tilbage i Danmark. Er man til en god bytur i Hoi An, så er der altid fest og farver på Tiger Bar. Her drikker man Tiger Beer i stride strømme til ingen penge. Derudover kan jeg kun anbefale Hoang Trinh hotel. Rigtig fin morgenmad, fine værelser og en ganske lækker pool. 

HAL ONG BAY - SEJLTUR PÅ HALONG BUGTEN

Seværdigheder i Vietnam

Vietnams hovedstad Hanoi ligger før Ha Long Bay. Dog er Hanoi efter min personlige mening en “storby” ligesom alle andre. Selvfølgelig har byen et vietnamesisk præg/udseende, og Hanoi hører da absolut også med til seværdigheder i Vietnam. Min egen personlige anbefaling er dog ikke at sætte meget mere end 3-4 dage i Hanoi. Dog smider jeg lige en hurtig liste med seværdigheder man skal opleve når man er i Hanoi. Her anbefaler jeg at man besøger følgende seværdigheder: Ho Chi Minh mausoleum, Ba Dinh Square, One-Pillar Pagoda, Ho Chi Minh house-of-Stilts og Vietnam Museum of Ethnology. 

WOODEN JUNK - BAI THO JUNK

Efter Hanoi gik turen direkte til Ha Long Bay. En af mine personlige absolutte favorit seværdigheder i Vietnam. Rutevejledning på Google Maps estimerer at det tager ca. 2,5 time, at køre fra Hanoi til Ha Long-bugten. Da vi ankom blev vi indlogeret på båden BAI THO JUNK. Ganske fine værelser, men hvis man ikke er til fisk, så bør man nok søge aftensmad på anden vis. Vi var på båden i ca. to døgn, hvor vi med en mindre båd besøgte nogle af de i alt 3.000 små øer i Ha Long-bugten. Her besøgte vi bl.a. “Surprise Cave” og “Luon Cave”. Her kan man på bjergsiderne se Makakaber som er en en abeslægt af marekattefamilien. Efter to overnatninger på båden, gik turen videre til Lao Cai (Sapa) med nattog. 

SAPÁ - DET NORDLIGSTE VIETNAM

Man skal være indstillet på at det kan være noget af en tur med nattog fra Hanoi til Sapa. Nattoget vi kørte med var i sig selv fint nok – ikke beskidt udover det sædvanlige, og ikke proppet med mennesker. Dog kørte der en fuldstændig vanvittig aircondition i kabinerne/kupéerne. Jeg vil vove den påstand at det var første gang på turen jeg frøs, men jeg skal da lige love for at det var en kold fornøjelse. Vi nåede dog alle frem i god behold og blev kørt i en form fra varevogn, fra Lao Cai og længere op i bjergene til Sapa. Byen ligger tæt på grænsen til Kina og ca. 380 kilometer Nordøst for Hanoi. Sapa er i særdeleshed kendt for sine smukke rismarker, og jeg vil anbefale alle at se en solopgang, selvom det kan været ret tåget.  

CORONA HÆRGEDE - MEN VI NÅEDE DET VIGTIGSTE

Corona hærgede for alvor i Sapa da mens vi var der. Nabohoteller og et nærliggende hostel var lukket ned, da der var konstateret flere tilfælde med corona. I bund og grund mindede det allermest om en spøgelsesby grundet omstændighederne. Dog nåede vi at besøge en nærliggende landsby i form af Cat Cat Village. Dette var en super interessant oplevelse, og jeg kan kun anbefale at besøge en af landsbyerne i Sapa. Derudover nåede vi også at se det kendte “Love Waterfall” som var på undertegnedes bucket-liste hvad angår seværdigheder i Vietnam. Med fælles konsensus gik turen efter et par dage mod Laos – dog et par dage før oprindeligt afrejsetudspunkt. Dette som følge af at byen simpelthen var så øde grundet coronasmitten. 

GODE RÅD - SEVÆRDIGHEDER I VIETNAM

Vietnam er en spændende destination for unge, der ønsker at rejse i deres sabbatår. Her er en kort guide der beskriver, hvordan man kan forberede sig til rejsen, og alle de fine seværdigheder i Vietnam. 

1. Planlæg din rejse

Få inspiration og planlæg din rejse til Vietnam ved at undersøge rejsebureauer og læse rejeblogs, som f.eks. denne. 

2. Sørg for at have gyldigt pas og visum

 Når man som dansk statsborger skal opholde sig mere end 15 dage i Vietnam skal der søges visum. Visum skal søges ved den vietnamesiske ambassade – i enkeltstående tilfælde kan der søges visum ved ankomst. Dog anbefales det at være på den sikre side og have søgt visum på forhånd. Derudover er det vigtigt at dit pas er gyldigt 90 dage frem fra når du rejser ind i Vietnam. 

3. Pak din taske

Husk at pakke praktisk og læs om vejret, da der kan være store klimaforskelle i landet – især fra maj til november. Personligt havde jeg selv en taske med på 66 liter fra mærket TREK. Denne var super bekvemmelig at have med på farten, og kan spændes både rundt og mave- og brystregion. 

4. Sørg for at have de nødvendige vacciner og medicin

 Får vejledning ved egen læge eller rejseklinik og hvilke vacciner du bør få inden afrejse. Vær også opmærksom på, at der ved nogle vacciner skal foretages to injektioner med ca. 30 dages mellemrum. Så sørg for at være forberedt og i god tid. I 9/10 tilfælde er det billige at få vaccinerne ved rejseklinikker som f.eks. Danske Lægers Vaccinations Service. 

5. Få styr på din økonomi inden afrejse

 Læs om valutakurser og få styr på, hvor du kan hæve penge i Vietnam. Husk ligeledes at informere din bank om din rejse for at undgå spærring af kort. Personligt hævede jeg US dollars i egen bank inden afrejse, og vekslede til Vietnamesiske Dong på selve rejsen. Det anbefales også at downloade en app som valutaomregner. 

Har jeg brug for visum for at rejse til Vietnam?

a, danske statsborgere skal have visum for at rejse til Vietnam. Hvis du skal opholde dig i Vietnam i mindre end 15 dage, kan du ansøge om et såkaldt e-visum, som du kan ansøge om online. Hvis du skal opholde dig i Vietnam i mere end 15 dage, skal du søge om et visum på den vietnamesiske ambassade i København eller en anden vietnamesisk ambassade eller konsulat i udlandet.

Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Vietnam?

Det bedste tidspunkt at rejse til Vietnam er fra november til april, når det er tørt og mildt i det meste af landet. I den sydlige del af Vietnam er det dog varmt og fugtigt hele året rundt. Hvis du vil undgå de største mængder turister, bør du undgå at rejse i juli og august, da det er højsæson.

Hvordan kommer jeg rundt i Vietnam?

Du kan komme rundt i Vietnam med bus, tog, fly eller taxa. Busser og tog er de mest almindelige transportmidler til at rejse rundt i landet, og de er også de billigste muligheder. Hvis du vil rejse hurtigt mellem forskellige byer, er fly den bedste mulighed, selvom det er en dyrere mulighed end busser og tog.

Hvilke vaccinationskrav er der for at rejse til Vietnam?

Du bør kontakte din læge eller et vaccinationscenter mindst seks uger inden afrejse til Vietnam for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer der er nødvendige. Nogle af de anbefalede vaccinationer inkluderer hepatitis A og B, tyfus og stivkrampe. Du bør også overveje at tage malariapiller, især hvis du rejser til de mere afsidesliggende områder af landet.

Hvordan kan jeg undgå at blive syg under min rejse til Vietnam?

Du kan undgå at blive syg i Vietnam ved at drikke flaskevand i stedet for vand fra hanen og undgå is lavet af hanvand. Du bør også undgå at spise rå eller dårligt tilberedt mad, især kød og skaldyr. Du bør også bruge myggespray for at undgå myggestik og tage malariapiller, hvis det anbefales af din læge.
FACINERET AF VIETNAM? JEG TILBYDER GRATIS REJSEVEJLEDNING

Synes du om dette indlæg? Så hop ind på min blogside med flere rejseindlæg! Jeg er altid behjælpelig med råd, tips og tricks hvis man ønsker at opleve diverse seværdigheder i Vietnam. Hvis du gerne vil have konkrete anbefalinger og råd til både rutevejledning, restauranter, transport, seværdigheder mm. så udfyld nedenstående formular!