Kuang Si vanfald

Kuang Si vandfald

Hvis du er på rundrejse i Laos, er der ingen tvivl om at det er et absolut must at se det legendariske og evigt smukke Kuang Si vandfald. Den ovenstående billede er taget af undertegnede selv med mit Canon EOS m50. Billedet er fra da jeg var på rundrejse i Sydøstasien med rejsebureauet Adventure

Kuang si vandfaldet i luang prabang

Året er 2020 og gruppen var knapt ankommet til Sapa i det nordligste Vietnam, før turen gik til Laos. Vi blev nærmest hastet til Laos da corona situationen i Sapa var ude af kontrol, og majoriteten af alle hoteller var ramt af corona. Det lignede nærmest en spøgelsesby, både på grund af tågen, men der var heller ikke et menneske at spore i miles omkreds. Gruppen blev derfor spurgt af vores rejseguide om vi ville tage til Laos et par dage før oprindelig afrejse. Dette takkede vi alle ja til – bl.a. for at nå at se det smukke Kuang Si vandfald, før en evt. hjemsendelse pga. corona pandemien. 

Det viste sig hurtigt at være en god beslutning. Da vi ankom til Laos blev vi mødt af 35 graders varme og kolde Beer Lao anført af vores nye guide, Soun. Soun viste sig hurtigt at være et stort aktiv for gruppen, og viste sig gang på gang at være proaktiv, selvom situationen med corona var usikker. Dog var den officielle udmelding at der ikke var ét eneste smittetilfælde i Laos, hvor man dog skal huske på at der er tale om et kommunistisk styre. Efter to dage hvor vi fik lov at finde os til rette, gik turen endelig til det famøse Kuang Si vandfald, som vi alle havde sukket efter

TUREN TIL BERØMTE KUANG SI VANDFALD

Turen til Kuang Si vandfaldet var med bus på de støvede landeveje i Laos. Vi boede på et hostel tæt på en café der hedder Joma Bakery, hvor vi blev samlet op med bus. Derfra og til Kuang Si vandfaldet var en lille times køreture. Dog virkede det som endnu længere, grundet manglende aircondition i noget der lignede 35-40 graders varme. 

Det første vi blev mødt af ved Kuang Si vandfaldet var en mindre landsby, som førte ind til et rescure center for såkaldte “moon bears”. Disse er absolut bedårende væsner, hvor pigerne fra gruppen var hurtige til at vise deres begejstring. Efter at have taget billeder af de søde bjørne gik turen videre ind i det jungle-lignende område, som første ind til vandfaldet. Endelig var vi inde ved selve vandfaldet, og det var absolut lige så magisk som på billederne vi havde set. 

DET BLÅ KUANG SI VANDFALD

Mange af os undrede os over hvorfor vandet egentlig er så blot. Vores guide Soon fortalte at det skyldes et utrolig højt indhold af naturlig forekommet calcium i vandet. Pænt var det i hvert fald, ikke desto mindre. Vi var hurtigt i vandet, som faktisk var overraskende koldt, og fyldt med bitte små fisk. En af pigerne have et digitalt vandtæt kamera med, hvilket gav anledning til utallige gruppebilleder i vandfaldet. Derudover havde flere af os drenge kamera med, hvor der nærmest gik konkurrence i at få det bedste billede.  

MASSER AF TURISTER, DESVÆRRE

Det eneste minus ved oplevelsen var at der rent faktisk vrimlede med turister. Især engelsktalende turister som var ret så højrøstede. Højst sandsynligt fra Australien og UK ud fra accenten at bedømme. Det var selvfølgelig også i starten af marts 2020, lige inden corona for alvor brød ud. Derfor var mange turister højst sandsynligt valfartet til Laos for at se Kuang Si vandfaldet, før det var for sent. 

For mange af os var det første gang turen for alvor gik ud af Europa, og så også over en længere tidsperiode. Mange af os havde på forhånd lidt en forestilling om at sådanne steder var nærmest uberørte. Vi fandt dog hurtigt ud af at denne tankegang var decideret utopi – form selvfølgelig er smukke naturperler som Kuang Si vandfaldet godt besøgt. 

TUREN GIK HJEM

Vores udflugt til Kuang Si vandfaldet var desværre også vores sidste dag efter 1,5 måneders rejse. Desværre to uger for tidligt, hvor vi oprindeligt skulle have haft et par dage mere i Laos, samt været forbi den thailandske ø Koh Samet. Mette Frederiksen anbefalede at alle danskere skulle komme hjem, på sit pressemøde fredag d.13. marts 2020. Det var et vemodigt farvel, og vi manglede desværre at prøve flere spændende ting i Laos. Bl.a. en 800 meter lang zipline, Blue Lagoon i vang Vien og at køre med buggy cars. Dog var vi stadig et utal af fantastiske minder rigere. 

Ønsker du at læse flere af mine indlæg fra Sydøstasien, så læs med her!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *